(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Переможці конкурсу відвідали одне з найуспішніших підприємств регіону

03.05.2012

Завершальною частиною нагородження переможців відбіркового регіонального туру Всеукраїнського дитячого конкурсу малюнку "Охорона праці - очима дітей" стала екскурсія на одне із найбільших підприємств регіону - Чернівецький хлібокомбінат. 

Саме це підприємство є одним із найбільших виробників хліба та хлібобулочних виробів на Буковині. Продукція  Чернівецького хлібокомбінату популярна  серед буковинців. Тому ще при підготовці до проведення заходу серед численних претенденттів вибір організаторів  випав саме на це підприємство.

Двері заводської прохідної для гостей радо розчинили Олександр Комаров - головний інженер підприємства та Володимир Грязєв - начальник відділу охорони праці. Саме вони й представили гурту номінантів та лауреатів туру конкурсу інженера -технолога по сировині об'єднання Ольгу Капрош.

Фахівець запросила школярів, а також їхніх батьків до цехів, де випікаються найпопулярніші серед краян сорти  хліба - "Орільський" та "Алчевський", а також до нового сучасного цеху, де виготовляються батони.

Глядачам продемонстрували весь процес  їхнього виробництва:  від замісу і до випікання. Діти оглянули велетенські печі у цехах, вистоювальні шафи, тістоспуски, тістоподілювачі й інші механізми. Довідалися про рецептуру продуктів, до складу яких входять лише мука різних сортів, рослинна олія, сіль, цукор та  дріжджі. Поспостерігали за процесами вистоювання та випікання.  

Ольга Капрош розповіла також про розвиток на майбутнє та  потужності хлібокомбінату (до слова, підприємство може випускати за добу  100 тисяч буханців; виготовляє, у середньому, 59 тисяч штук).  А насамкінець запросила гостей скуштувати продукцію кондитерських цехів Чернівецького хлібокомбінату - чудові бісквіти та зефір.