(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Нагороджено переможців регіонального відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку

03.05.2012

   Народження переможців, які прибули до Чернівців  майже з усіх районів області,  відбулося сьогодні у Чернівецькому обласному центрі художньо-естетичного виховання "Юність Буковини" . В урочистій обстановці у присутності вчителів, батьків, членів журі школярі отримали дипломи та подарунки.

Перше місце у віковій групі (автори робіт віком від 6 до 10 років) присуджено  Дубковецькому Дмитру, 8 років, учню Кострижівської загальноосвітньої школи І –ІІІ ступенів, вихованцю художньо-естетичного гуртка «Відродження» - автору роботи «На залізничній колії». Керівник – Наталія Ігорівна Щітка.
Дмитрик зобразив на своєму полотні працівників, які трудяться на залізничній колії. і в цьому немає нічого дивного, адже батько переможця - теж залізничник.
 
Переможницею у другій віковій групи (автори робіт віком від 11 до 14 років)  стала Турченяк Станіслава, 12 років, учениця Реваківського загальнонавчального закладу І-ІІІ ступенів, вихованка гуртка «Юний художник» – авторка малюнку «Право на безпечну роботу». Керівник гуртка – Наталія Назарівна Олексюк.
Станіслава намалювала красиву дівчину у національному одязі та вінку на голові. У руках її героїня тримає шальки ваг. На одній із них – Конституція України, на іншій – Кодекс законів про працю. У такий спосіб юна художниця демонструє: виконання законів про працю таке ж необхідне й важливе, як і виконання Основного закону, за яким живе країна.
 
Переможницею третьої вікової групи (автори робіт віком від 15 до 18 років) стала Стасюк Катерина, 14 років, учениця Заставнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, вихованка Будинку дитячо – юнацької творчості м. Заставни - авторка малюнку «На будові».
Керівник -  Ганна Михайлівна Михайлюк.
 
"Усі ці три роботи ми направили до Києва, - зазначив під час вручення  відзнак голова журі, заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак. -  Саме там будуть підбиті результати конкурсу на всеукраїнському рівні. І саме там буде визнано переможців у межах країни. Хто знає, можливо, комусь із претендентів з Буковини теж усміхнеться удача. А зараз ми вас щиро вітаємо і бажаємо нових перемог".
 
Другі місця у турі конкурсу посіли:
Бідяк Владислав­ – учень Сторожинец­ького районного ліцею.
Владислав представив роботу під назвою : « Життя - найвища цінність».
На ній працівник авто майстерні, очевидно, слюсар - зварювальник  лагодить автомобіль. Він зобов'язаний думати про правила безпеки, бо проводить зварювальні роботи.
Вчитель Дмитрика – Валентина Миколаївна Олександрюк. 
 
Ще одна переможниця -  Маковійчук­ Юліана - учениця Шипинськог­о ЗНЗ І - ІІІ ступенів. Дівчинка намалювала дуже красиву яскраву роботу, на якій  зображена сім'я – мама, батько і син. Прагнення хлопчика  такі ж,  як і авторки – «Я хочу, щоб у моїх батьків була безпечна робота». Вчитель Юліани – Мар'янчук Уляна Миколаївна.
 
Разом із школяркою Шипинського ЗНЗ п’єдистал розділила ще одна переможиця. Нею стала  Горбатюк Марина - учениця багатопроф­ільного ліцею №4 м. Чернівців.
Вона представила на конкурс актуальний  малюнок «Ліс падає – тріски летять».Вчитель – Ремарчук Світлані Володимирівна.
 
Ще один переможець -   Решетник Юрій,  учень Кострижівс­ької ЗОШ І- ІІІ ступенів. Юрій зообразив працю будівельників.
 Вчитель  -  Наталія Ігорівна Щітка.
 
Переможцями у номінації «Третє місце туру конкурсу» стали: 
Марчук Олена - ученицю Спаської ЗОШ І - ІІІ ступенів
Вчитель Оленки – Ольга Миколаївна Тесліцька.
Оленка намалювала дуже оригінальний малюнок -  лісову галявину, кафе «У сови», а зайця і поросятко у ролі інспекторів, які мають перевірити, чи дотримуються «У сови» правил охорони праці.
 
Ще один переможець -  Гнеп Микола - учень Чернівецьк­ої ЗОШ №37. Вчитель - Марина Василівна Меленко. Миколка намалював будівельний майданчик, на якому зводиться багатоповерхова житлова забудова, працює техніка підвищеної небезпеки – гігантські будівельні крани і дітей, які через шпаринку заглядають, як потрапити на будівельний майданчик. Своєю роботою автор закликає дотримуватися культури безпеки праці на будівництві.
 
Наступні  переможці отримали  спеціальні відзнаки.
Серед них -  Білан Валентин - учень Димківсько­го НВК.
Вчитель Валентина – Ванзуряк Домніка Іванівна.
Своєю роботою автор закликає:
« …Щоб життя безпечне мати,
Треба всім про нього дбати,
Бо життя - то скарб безцінний,
Що дається раз єдиний».
 
Ще дві спеціальні відзнаки відбувають до Путили. Їх цілком заслужено отримають   Куриш Михайло - вихованець Путильсько­го районного центру
дитячої та юнацької творчості та Пилипко Галина - вихованка Путильсько­го районного центру дитячої та юнацької творчості.
 
Перемозі своїх учнів радіє педагог Тетяна Василівна Пилипко.
На малюнках учнів зображено будівельну галузь та енергетичну. Безпечне дотримання правил у цих галузях надзвичайно важливо, вважають діти. 
 
Таку ж відзнаку отримав і Княгицький Петро - учень Строїнецьк­ого НВК. А разом із ним і вчитель - Миглей Дана Флорівна. На малюнку хлопчика на будівельному майданчику працюють незвичайні будівельники - казкові герої. На їхньому прикладі художник демонструє всю важливість дотримання правил техніки безпеки, аби нікому не довелося потім лити гірких сліз.
Ще одна переможиця у цій номінації  -  Петрова Христина - ученицю НВК "Берегиня" (керівник – Меленко Марина Василівна). Авторка представила на конкурс роботу з закликом дуже простим, зрозумілим і надзвичайно важливим – «Збережімо життя». Тема роботи – вугільна галузь.
 
Після нагородження переможці туру конкурсу разом із педагогами, батьками й друзями  відвідали одне  із кращих підприємств регіону, найбільшого виробника хліба та хлібобулочних виробів - Чернівецький хлібокомбінат.