(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


У Шевченківському районі Чернівців відзначили кращих інженерів з охорони праці

27.04.2012

Серед них - Віктора  Пасічника  - начальника відділу охорони праці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Людмилу Компаневич - керівника  клубу юних техніків  "Кварц", Валерія Косташа - інженера з охорони праці ТОВ "Універсам", Габар Тамару - фахівця з охорони праці Чернівецького обласного відділення Всеукраїнського товариства сліпих, Корчак Ірину - інженера  з охорони праці Чернівецького обласного художньо - естетичного центру "Юність Буковини", Рогоцьку Зою - провідного інженера з охорони праці Чернівецького обласного спеціалізованого Будинку дитини, Балан Валентину - інженера  з охорони праці Чернівецького комунального підприємства МіськШЕП.

Нагородження працівників відбувалося під час урочистого засіданння, присвяченого Всесвітньому дню охорони праці у залі Шевченківської районної у місті Чернівці ради.

На його початку заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак констатував, що місце проведення заходу вибрано не випадково, адже саме на території Шевченківського району обласного центру у минулому році на будівництві трапився груповий нещасний випадок, у якому загинуло двоє молодих робітників.

- Вважаю, що проведення зустрічі буде корисною нагодою для спілкування між наглядовим органом у сфері охорони праці та працівниками різноманітних господарюючих суб'єктів - бізнесовими структурами, представниками виробничих підрозділів, соціально - культурної сфери. Тому закликаю вас до діалогу, - звернувся до присутніх посадовець.

Іван Луцак також наголосив на тому, що основними причинами настання нещасних випадків на виробництві  були і залишаються - безвідповідальне ставлення до питань  охорони праці самих працюючих та неналежні умови, створені роботодавцями. 

- Наведу статистичні дані минулого року: із 53 нещасних випадків, зафіксованих на виробництві, смертельні наслідки настали у десяти із них, - акцентував Іван Луцак. - Особливе занепокоєння в інспекторського складу  викликає стан травматизму у соціально-культурній сфері, будівельній та лісових галузях. У 2011-му за порушення у сфері охорони праці до адміністративної відповідальності інспекторами  було притягнуто понад 600 посадовців, 300 із них - перші особи підприємств, установ, організацій. Не вирішеною досі залишається питання щодо повного укомплектування служб охорони праці на підприємствах Чернівців та області.      

Доброю нагодою для зустрічі назвав відзначення Дня охорони праці  головний страховий експерт, завідуючий сектору підготовки управління Фонду соціального страхування  від нещасних випадків та професійних захворювань у Чернівецькій області Георгій Сопівник й закликав до спільного вирішення проблем.

- Закликаю роботодавців, задуматися над тим, чи все можливе зробили вони у сфері охорорни праці, адже кожна копійка, вкладена ними у цю галузь, згодом повернеться стовідсотковою віддачею , - наголосив Георгій Сопівник. 

На зустрічі ракож був присутній голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський та заступник голови Шевченківської районної ради Іван Адамко.