(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На диспетчеризацію ліфтового господарства обласного центру виділено сто тисяч гривень

26.04.2012

Рішення про виділення ста тисячі гривень було прийнято сьогодні під час проведення  23 сесії міськаї ради VI скликання . 

- Виділення цих коштів -  нагальна потреба, -  звернувся до колег Микола Воронка. - Адже диспетчерська система дає можливість контролювати роботу приладів, проводити дистанційну діагностику, у разі потреби відключати їх, словом, проводити контроль за рухом механізмів у житлових будинках. А ще формувати звіти щодо їхніх  простоїв, фіксувати дані  про виконання заявок і найголовніше - допомогти людині, яка через певні технічні несправності, раптом опинилася заблокованою у кабіні ліфта.

Керівник експертно-технічного центру нагадав про те, що  наразі в обласному центрі експлуатуються майже 560 ліфтів. 166 із них відпрацювали свій нормативний термін, тобто, понад 25 років.

Він також додав, що Чернівці - чи не єдиний обласний центр в Україні, де диспетчерський зв'язок у ліфтовому господарстві відсутній.

Диспетчерська система , яка контролювала у місті 450 установок, була ліквідована  ще  на початку 90-их років. 

Фахівці вважають, що при її відновленні зразком можуть слугувати  новітні технології. Найоптимальніша з них -  використання GPS- зв'зку. Цю систему, за  оцінками експертів, можна адаптувати у Чернівцях  при відносно незначних матеріальних вкладеннях. Що найважливіше: до системи тоді можна буде підключити необмежену кількість механізмів.