(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


У рамках відзначення Тижня охорони праці в освітніх закладах Чернівців відбуваються зустрічі, семінари та круглі столи

25.04.2012

 

Сьогодні такі зустрічі відбулися у двох навчальних закладах обласного центру: у Чернівецькому будівельному ліцеї та архітектурно-будівельному коледжі Чернівців.

На зустріч з територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області було делеговано заступника керівника управління івана Луцака.

- Хочу нагадати всім, що майже 100 країн відзначають Всесвітній день охорони праці, - зазначив  він у розмові зі студентами та учнями. - Віднедавна до цього списку приєдналася й Україна. За даними Міжнародної організації праці щороку на виробництві через травми та професійні захворювання гине майже двісті тисяч осіб. Майже 125 мільйонів людей отримують травми різного ступеня тяжкості. З 23 квітня і до 28 квітня в Україні проходить Тиждень охорони праці. Він покликаний на те, аби кожен працюючий звернув увагу, чи є умови праці, у яких  він трудиться, безпечними. Замислитися мають і роботодавці.  

Зустрічі в навчальних закладах відбулася у формі жвавих дискусій. Посадовцям ( на форумах також був присутній і головний страховий експерт, завідуючий сектору підготовки управління  Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань у Чернівецькій області Георгій Сопівник)  довелося відповісти на чимало  запитань, які прозвучали в той день в аудиторіях.