(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Роботу однієї районної ради та трьох райдержадміністрацій з питань виробничого травматизму визнали недостатньою

24.02.2012
У цьому списку - Вижницька, Глибоцька, Сторожинецька районні державні адміністрації, а також Шевченківська районна у місті Чернівцях рада. Саме на території  цих районів у минулому році на виробництвах постраждала найбільше працюючих.
Про це мовилося на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке відбулося сьогодні. Одним із ключових питань порядку денного став розгляд стану виробничого травматизму  на підприємствах краю.  
Під час роботи ради начальник територіального управління Держгірпромнагляду в Чернівецькій області Іван Луговий вказав на те, що станом на початок року на Буковині зареєстровано понад 12 тисяч суб’єктів господарювання, 37 тисяч виробничих об'єктів та 112 об'єктів підвищеної небезпеки. На них  трудяться майже 140 тисяч осіб.
Він також окреслив основні віхи зробленого інспекторським складом управління у минулому році, наголосивши на тому, що впродовж 2011-го  державним наглядом стану промислової безпеки та охорони праці було охоплено 175 суб’єктів господарювання та понад тисячу виробничих об'єктів та об'єктів спеціальних видів нагляду.
 Керівник управління також  констатував ріст  смертельного травматизму на підприємствах області.
Натомість Георгій Галиць, перший заступник голови Чернівецької ОДА, голова обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення  вказав на необхідність щоквартального інспектування підприємств з потенційними виробничими ризиками, адміністрації яких не створили належних умов праці або, на яких зафіксовано високий рівень травматизму. Долучати до цього органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, профспілки.