(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Питання безпечного використання газу у побуті розглянули на засіданні комісії ТЕП та НС

16.02.2012

Учора, 15 лютого, у приміщенні Чернівецької ОДА відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Серед питань порядку денного розглядалося й безпечне використання газу у побуті. Співдоповідачем  виступав заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду в Чернівецькій  області Іван Луцак.

Він акцентував увагу присутніх на останніх нещасних випадках,  пов'язаних з безпечним використанням газу у побуті, що сталися в області, окреслив  проблемні питання, охарактеризував причини настання нещасних випадків. Іван Луцак також висловив  низку пропозицій, частину яких згодом  було включено до резолюції засідання.

Це, зокрема, стосувалося налагодження в області роз'яснювально - просвітницької роботи серед населення, використанні тематичної соціальної реклами.

Фахівці управління планують долучитися до розробки регіональної програми з розвитку та модернізації систем газопостачання населених пунктів Чернівецької області. Програму мають розробити вже у нинішньому півріччі.

До першого березня в області планують також створити обласну координаційну раду для розгляду питань безпеки використання газу у побуті. До її роботи залучать фахівців управління Держгірпромнагляду, правоохоронних органів, системи МНС та інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю.