(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Лише у травні 10 ліфтів міста отримали негативні висновки

27.05.2010
Свого часу за ініціативи керівника Чернівецького ЕТЦ Миколи Воронки депутатський корпус, а відповідно й територіальна громада, були детально поінформовані про виконання цільової широкомасштабної програми модернізації, заміни та ремонту ліфтів житлового фонду Чернівців, розрахованої на 2007-2012 роки.
 
 Востаннє розгляд цього питання було винесено на грудневу сесію міського парламенту. Тоді, зокрема констатувалося, що у 2009 році асигнувань на ці цілі з державного бюджету фактично виділено не було; 480 тисяч, які були виділені з місцевого бюджету, спрямували на погашення заборгованості за виконані у попередні роки роботи із заміни у місті чотирьох аварійних ліфтів.
Між тим лише у 2009 році фахівці Чернівецького експертно-технічного центру визнали ліфти десяти житлових будинків такими, що мали би бути виведені з експлуатації негайно. Водночас експерти констатували: 35 механізмів потребували повторного обстеження, 55 залишалися необстеженими.
 
У травні нинішнього, 2010, року вже десять установок отримали негативні висновки. Ще десять зупинені інспекторами управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області. На них тимчасово отримано дозвіл на зняття пломби на період проведення експертного обстеження.
 
Водночас фахівці житлово-комунальної сфери заявляють наступне: з метою забезпечення повноцінної експлуатації ліфтів у житлових будинках обласного центру , запобіганню виникнення нещасних випадків, забезпечення безперебійної роботи ліфтового господарства, у Чернівцях щороку необхідно проводити роботи з модернізації, заміни та капітального ремонту 25 механізмів. У нинішньому році потреба у коштах на ці цілі становить понад 2,5 мільйони.
 
До слова, у році, що минув, на ці цілі передбачалося спрямувати 2, 4 мільйони гривень. За ці кошти передбачалося замінити або відновити 12 ліфтів. З державного бюджету тоді мали виділити понад 1,8 мільйона гривень, з місцевого - понад 550 тисяч гривень.
 
Прес-служба Чернівецького ЕТЦ