(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Функціонування системи управління охороною праці ДП «Чернівецьке лісове господарство» має бути поліпшено

28.07.2016
На це спрямовано низку рішень, затверджених учора на виїзній колегії Управління Держпраці на ДП «Чернівецьке лісове господарство».
 
Так, відповідними рішеннями колегії підприємство зобов’язано забезпечити приведення технологічних карт у повну відповідність до наявних технологічних процесів  з урахуванням вимог нормативно-правових актів;
забезпечити допуск  до експлуатації машин, механізмів, устаткування транспортних засобів, іншої небезпечної продукції, придбаної закордоном, виключно за умови проведення експертизи на відповідність їх до чинних  нормативно-правових актів;
створити  на підприємстві службу  охорони праці.
 
«Хотів би підкреслити, що Управління Держпраці готове надавати  різнопланову методичну допомогу в налагодження ефективнішого функціонування системи охорони праці на підприємстві. Звертаю увагу на той факт, що належне виконання вимог охорони праці та промислової безпеки залежить, не в останню чергу, від трудової дисципліни на виробництві та самодисципліни працівників. Якнайпереконливішим  підтвердженням цьому  є нещасний випадок зі смертельним наслідком, в якому постраждав вальник Чернівецького лісгоспу», - наголосив при ухваленні рішень голова колегії, начальник Управління Держпраці Іван Луцак.
 
З огляду на настання нещасного випадку на підприємстві, колегія визнала роботу керівництва ДП «Чернівецьке лісове господарство» із запобігання травмуванню на виробництві, усуненні ризиків,  що можуть призвести до цього, недостатньою.