(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


5,5 тисяч аварійних димових та вентиляційних каналів

18.05.2010
У Чернівцях за п’ять років намітили реконструювати та здійснити капітальний ремонт понад 5,5 тисяч аварійних димових та вентиляційних каналів.
 
Серед основних заходів, затвердженої свого часу на засіданні Чернівецької міської ради «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Чернівці, передбачено реконструювати та здійснити капітальний ремонт (ущільнення) 5543 аварійних димових, вентиляційних каналів та 217 оголовків у житлових будинках.
 
За п’ять років, відведених на реалізацію програми, у Першотравневому районі містау 73 будинках реконструюють 746 каналів, у 47 будинках Сад гірського району - 142. Абсолютним рекордсменом у цьому плані є Шевченківський район. Тут у 97 будинках приведуть до ладу 4655 каналів.
 
Вже у нинішньому році таку реконструкцію планують здійснити у 50 житлових багатоповерхівках. Згодом щорічно (впродовж наступних чотирьох років) мають реконструювати або капітально ремонтувати канали приблизно такої ж кількості споруд.. Відповідальними за виконання робіт є департамент житлово-комунального господарства міської ради та районні у місті ради.
 
Передбачається, що джерелами фінансування програми стануть державний та міський бюджети. Загалом мають освоїти понад два мільйони сто тисяч гривень. Водночас у документі зазначено: джерелами фінансування можуть бути й кошти комунальних підприємств, інвестицій, грантів та «кошти з інших джерел, які не заборонені чинним законодавством».