(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення обговорено рівень виробничого травматизму в області за два квартали 2016 року

21.07.2016
Питання виробничого травматизму стало одним із ключових  на засіданні  обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке відбулося  учора, двадцятого липня,  під головуванням  першого заступника голови ради,  виконуючого обов’язки  директора департаменту  соціального захисту населення Чернівецької ОДА  Юрія Півня.
 
У своєму виступі перед учасниками  зібрання, заступник голови ради з питань безпечної життєдіяльності населення, начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак наголосив на збільшенні на буковинських підприємствах виробничого травматизму,  а також на  основних причинах, що стали підґрунтям до цих небезпечних тенденцій.
 
Також керівник Управління наголосив на тому, що за перше півріччя року фахівцями Управління загалом було здійснено 132 перевірки  стану промислової безпеки та охорони праці  суб’єктів господарювання в області.
«За підсумками роботи головних державних інспекторів Управління Держпраці,  виявлено понад 900 порушень  законодавства з охорони праці. На превеликий жаль, і на сьогодні    для роботодавців краю  актуальними залишаються питання  порушення вимог безпеки, що не потребують  особливих фінансових вливань, чи матеріальних зусиль, але які створюють  загрозу  життю і здоров’ю  працівників.
Серед них – несвоєчасність  перегляду інструкцій з охорони праці, ігнорування роботодавцями проведення оперативного контролю за станом охорони праці. недостатній рівень забезпеченості приладами безпеки, особливо при проведенні  газонебезпечних робіт, відсутність  технологічної карти основних виробничих процесів і таке інше», - підкреслив Іван Луцак.   
 
Було також наголошено на тому, що поряд із заходами державного нагляду пріоритетним напрямом роботи Управління Держпраці залишається організація превентивних заходів, а також поглиблення співпраці з органами державної влади, місцевого самоврядування та соціальними партнерами.