(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На Буковині через порушення законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто керівників усіх семи соціальних установ

11.09.2011
Під час перевірок психоневрологічних будинків-інтернатів Чернівецької області, а саме: Чорторийському, Нижньо-Станівецькому, Черешському, Петричанському психоневрологічних будинках-інтернатах, Магалянському будинку-інтернаті, Чернівецькому геріатричному пансіонаті, виявлено низку порушень законодавства з питань охорони праці.
 Зокрема, керівники установ та посадові особи не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці у спеціалізованих учбових закладах; не проведено навчання та перевірку знань працівників соціальних установ; не розроблено програми стажування для окремих професій. У закладах не функціонують системи управління охороною праці, не розроблено та не затверджено Положення про їх функціонування.
 В установах відсутні особи відповідальні за справний стан та безпечну експлуатацію електрогосподарств, не проведено опосвідчення стану безпеки електроустановок, не проводяться інструктажі на першу групу з електробезпеки, електроперсонал не укомплектовано випробуваними електрозахисними засобами до 1000 Вт.
Інженери з охорони праці не пройшли перевірку знань на групу з електробезпеки, не призначено відповідальних осіб за безпечне ведення робіт в електроустановках.
У Чернівецькому геріатричному пансіонаті експлуатуються два медичні ліфти, яким не проведено перереєстрацію та не отримано дозвіл на експлуатацію.
За наслідками перевірок призупинено роботу 23 одиниць обладнання та механізмів. До адміністративної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб, у тому числі й сім керівників соціальних установ