(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На засіданні колегії департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА серед інших питань обговорили стан охорони праці та техніку безпеки під час проведення цьогорічної жнивної кампанії

06.07.2016
Доповідачем з даного питання став перший заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Гордей.
 
Він детально проаналізував стан виробничого травматизму в агропромисловій галузі й акцентував увагу на тому, що за останні три роки смертельного травматизму в АПК Буковини не зареєстровано.
 
«Позитивну роль у цьому  відіграли наступні фактори, зокрема, запровадження прогресивних технологій, застосування машин, механізмів з високим рівнем захисту, а також підвищення персональної відповідальності керівників агроформувань за створення безпечних і здорових умов праці працівників», -наголосив під час колегії Іван  Гордей.
 
Водночас заступник начальники Управління Держпраці підкреслив, що питання підвищення культури охорони праці в агропромисловому комплексі Буковини продовжує залишатися актуальним завданням, тому і в подальшому  департамент агропромислового розвитку, районні державні адміністрації зробов’язано  організувати належний контроль за проведенням суб’єктами господарювання навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, здійсненням передрейсових медичних оглядів механізаторів та водіїв, дотриманням вимог безпеки при виконанні сільськогосподарських робіт у захисних зонах комунікацій електро- та газового господарства.
 
Засідання колегії відбувалося на базі Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України.
 
Серед питань порядку денного обговорювалося питання стану готовності сільськогосподарських формувань області до проведення збирання ранніх сільськогосподарських культур та завдання щодо підготовки насіннєвого матеріалу та готовності до посіву озимих культур.
 
Також з нагоди Дня поля на науково-технологічному полігоні учасники колегії здійснили огляд посівів картоплі різних наукових установ України, селекційних посівів сортів квасолі, сої та селекційних посівів гібридів кукурудзи, виведених науковцями Буковинської ДСДС.

Учасники наради оглянули посіви перспективних та новореєстрованих сортів зернових колосових культур селекційних центрів України та ознайомились із технологічними аспектами вирощування енергетичних культур в умовах Прикарпаття.