(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На семінарі з аграріями Кіцманщини наголошено на необхідності підвищення рівня культури охорони праці

01.07.2016
Перший заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Гордей взяв участь у семінарі з підготовки сільськогосподарських формувань Кіцманського району до збирання урожаю ранніх зернових.
 
Виступаючи перед аграріями Кіцманщини. Іван Гордей зокрема, зазначив:
«Розуміючи важливість успішного проведення жнивної кампанії, обов’язком кожного  є збереження життя і здоров’я працівників, іншими словами, беззаперечне дотримання вимог правил безпеки, тому Управління Держпраці у Чернівецькій області  наголошує на необхідності підвищення культури охорони праці, а також на виконанні розпорядження Чернівецької обласної державної  адміністрації № 330-р за 26.05.2016р., яким департамент агропромислового розвитку, районні державні адміністрації зобов’язано організувати належний контроль за проведенням суб’єктами господарювання навчання та перевірки знань з питань охорони праці працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки, здійсненням передрейсових медичних оглядів механізаторів та водіїв, дотриманням вимог безпеки при виконанні сільськогосподарських робіт у захисних зонах комунікацій електро- та газового господарства».
 
Під час роботи семінару перший заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області вказав на те, що з урахуванням сезону робіт необхідна увага має бути звернена на вимоги щодо безпеки під час використання пестицидів та мінеральних добрив, протруювання насіння,  обробітку ґрунту, сівби, садіння,  догляду за посівами. Ці сільськогосподарські роботи повинні виконуватися виключно технічно справними засобами праці.

Декларовано також, що не менш важливим є рівень забезпечення працівників засобами індивідуального захисту. При цьому засоби захисту повинні відповідати Технічному регламенту, що затверджений відповідною постановою Кабміну.