(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Роман Чернега: «Працювати на позитивний імідж Служби – відповідальність кожного з нас»

02.06.2016
Голова Державної служби України з питань праці провів розширену робочу нараду з колективом Управління Держпраці у Чернівецькій області. Він детально проаналізував роботу Управління й виокремив низку пріоритетів, які необхідно зреалізувати спільно у найближчій перспективі.
Серед них – активніше впровадження на місцевих підприємствах, в установах та організаціях превентивних заходів.
 На  особливому контролі мають перебувати також питання трудового законодавства та з питань охорони праці. Адже, відбулося збільшення смертельного виробничого травматизму, зокрема, у соціально-культурній сфері, лісовому господарстві. 
 
У своєму виступі перед колективом Роман Чернега, зокрема, зазначив наступне:
«Наголошую також на недопущенні  негативних  явищ, пов’язаних з корупцією. Ми вже маємо  такі факти  в окремих Управліннях Держслужби й реагуємо на них якнайжорсткіше. Підкреслюю: такі прецеденти  - моя відповідальність, як керівника центрального органу, відповідальність керівників на місцях й ділова репутація кожного,хто працює у колективі. Тому я закликаю вас працювати на позитивний імідж  Служби».
 
Окрему увагу, за словами Романа Чернеги, необхідно спрямувати на всебічне  формування культури охорони  праці (це може відбуватися, у тому числі, й завдяки реалізації низки просвітницьких проектів).
 

Не менш важливою ланкою роботи є сприяння в  впровадженні ризико-орієнтованого підходу в управлінні системою охорони праці на підприємствах.