(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

25.05.2016
Начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак взяв участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні і майнові паї.
 
Засідання відбувалося під головуванням першого заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Володимира Куліша.
 
Під час засідання було наголошено на тому, що в області постійно вживаються заходи організаційно-правового характеру, спрямовані на погашення боргів з виплати зарплатні.
Як наслідок, зменшення заборгованості із заробітної плати відбулося на дванадцяти економічно активних підприємствах регіону, зокрема, КП «Чернівцітеплокомуненерго» , дочірньому підприємстві «Чернівецький облавтодор»,  філії ДП «Облавтодор» «Чернівецька дорожньо-експлуатаційна дільниця», філіях  «Вижницький райавтодор» «Глибоцький райавтодор», «Заставнівський райавтодор», «Новоселицький райавтодор», «Кіцманський райавтодор», «Путильський райавтодор», «Сторожинецький райавтодор», «Сокирянський райавтодор», «Хотинський райавтодор». Також в рамках засідання обласної комісії наголошено, що  на сьогодні відбулося повне погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці».
 
У свою чергу, виступаючи перед присутніми, начальник Управління Держпраці Іван Луцак наголосив на тому, що питання дотримання трудового законодавства в частині виплати заробітної плати, погашення заборгованості з неї залишається одним із основних пріоритетів проведення перевірок фахівцями Управління.
Перевірки   із зазначеного питання проводяться на підставі звернень громадян, юридичних осіб, статистичних даних, а також виконуючи рішення  Обласної комісії. Фахівцями Управління  станом на 23.05.2016  року  проведено дев'ять перевірок додержання законодавства про працю в частині своєчасної виплати заробітної плати  на семи підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати.
 

Довідково: за оперативними даними, станом на 23.05.2016 р.  загальна сума боргу з виплати заробітної плати в області становить 2737,3 тис. грн. (на 1087,1 тис. грн, або на понад  28% менше, ніж станом на 01.05.2016р.).