(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Держпраці спільно з МОП презентували практичний посібник щодо попередження виробничого стресу

05.05.2016
У рамках заходів з відзначення Всесвітнього Дня охорони праці, Державна служба України з питань праці спільно з Міжнародною організацією праці провела семінар на тему «Попередження виробничого стресу», під час якого презентували практичний посібник МОП «Орієнтири щодо попередження виробничого стресу».
 
У заході взяли участь Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук, старший фахівець з питань соціального захисту та охорони праці бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи Кенічі Хиросе.
 
Під час презентації було представлено практичні засоби та механізми профілактики, визначення та ефективної боротьби зі стресом на робочому місці і його наслідками, зменшення впливу стресу на здоров’я, працездатність працівників, запобігання нещасним випадкам та зменшення виробничого травматизму.
 
За словами Романа Чернеги, зараз Держпраці намагається впровадити ризик-орієнтовний підхід в сферу охорони праці, який буде включати в себе питання вивчення тих факторів, які призводять до стресу та його наслідків на робочому місці.
 
Як зазначив Сергій Савчук, Міжнародна організація праці в Україні підготувала посібник щодо запобігання виробничому стресу, який містить цілий перелік анкет, відповідаючи на які роботодавці та працівники можуть дійти висновки, чи є робоче місце стресогенним, а також розробити певні заходи запобігання робочому стресу.

Учасники семінару отримали примірники практичного посібника для подальшого використання у роботі.