(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На семінарі на тему: «Європейські підходи в управлінні підприємством» обговорили передовий світовий досвід й можливості його впровадження на вітчизняних підприємствах

13.04.2016
Семінар на тему: «Європейські підходи  в управлінні підприємством» відбувався за участю фахівців Управління Держпраці у Чернівецькій області.
 
Модерувала на семінарі керівник відділу систем менеджменту якості ТОВ «Навчально-методичний центр  «Новатор» (Київ), аудитор ISO 9001 BS ОНSAS Галина Роголь. 
 
Семінар відбувався  за сприяння Чернівецької торгово-промислової палати.
 
Серед питань, що  жваво обговорювалися на зібранні,  питання впровадження та сертифікація систем менеджменту як інструменту підвищення привабливості  підприємств для ринку Європи; впровадження європейських директив у сфері охорони праці  на прикладі окремих країн, зокрема, Австрії.
 
Також відбулася презентація семінару «Міжнародний досвід у системному управлінні охороною праці. Ризик - менеджмент», який відбувся, за участю української делегації  у минулому році, в австрійському  місті Фрайнштадт  .
 
Під час роботи зібрання відбулася жвава дискусія між учасниками.
Окремими тезами було наведено дані щодо виробничого травматизму, як в Україні, так і в світі.
Констатувалося: щорічно у світі на підприємствах стається 270 мільйонів нещасних випадків. Два мільйони людей від травм на виробництві гине.

У країнах Європейського Союзі  жертвами нещасних випадків на виробництві  стають десять мільйонів громадян, вісім тисяч із них помирає.