(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


У Чернівцях та області відбуваються перевірки суб'єктів господарювання, які використовують балони зі скрапленим газом

14.06.2011

Інспекторським складом управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області перевірено низку суб'єктів господарювання, зокрема, закладів громадського харчування, торгівлі, пересувних  торгівельних точок у місцях масового перебування людей щодо дотримання  ними законодавства з промислової безпеки та охорони праці при експлуатації балонів зі скрапленим вуглеводним газом.

Основні порушення, які були виявилені у ході обстежень:

діючі  газопроводи розташовані у цокольних приміщеннях закладів харчування (кафе-бар "Версаль" (м.Чернівці));

не справні редуктори та манометри на балонах (ПП Поштарюк "Кури-гріль");

не проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці обслуговуючого персоналу (кафе "Паркова вежа", кафе №21 на території ринку "Нива" (м. Чернівці));

не призначено наказами відповідальних осіб за справний стан та безпечну експлуатацію посудин, газового господарства (ТОВ "Ізіда", кафе-бар "Версаль" (м. Чернівці).

За результатами перевірок призупинено експлуатацію 14 одиниць обладнання підвищеної небезпеки. До адміністративної відповідальності притягнуто 9 працівників. За допущені порушення, що створюють загрозу життю,  здоров'ю працівників та оточуючих, матеріали обстежень по окремих суб'єктах господарювання направлено в органи прокуратури для вжиття відповідних заходів.