(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


За участю представників Управління Держпраці відбулося чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

30.03.2016
Учора в Чернівецькій обласній державній адміністрації відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні і майнові паї.
 
Участь у засіданні взяв начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак.
 
На засіданні обласної комісії розглянуто низку питань. Серед них і питання щодо стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
За оперативними даними моніторингу станом на  перше березня 2016 року загальна сума боргу із заробітної плати становила 4773,4 тис. грн., у тому числі: на економічно активних підприємствах – 4731,2 тис. грн. та на підприємствах, де проводиться процедура банкрутства – 42,2 тис. грн.
 
Водночас під час роботи комісії констатувалося, що в області продовжують вживатися заходи організаційно-правового характеру, спрямовані на погашення боргів з виплати зарплатні: так впродовж березня цього року ліквідовано борги на Новодністровському регіональному управлінні водних ресурсів та експлуатації Дністровського водосховища –  на суму 57,5 тис. грн.
 
Фахівці Управління поінформували також про зменшення заборгованості із заробітної плати на одному економічно активному підприємстві – ПП «Бурак».

За оперативними даними, станом на 28 березня 2016 року загальна сума боргу з виплати зарплати становить 4635,9 тисяч гривень.