(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


З посадовими особами Черешського психоневрологічного диспансеру обговорено найнагальніші кроки щодо створення ними безпечних умов праці працівникам закладу

24.03.2016
Засідання розширеної колегії Управління Держпраці у Чернівецькій області, в якому взяли участь посадові особи Черешського психоневрологічного диспансеру, зокрема, заступник директора будинку-інтернату Юрій Савчук та інженер з охорони праці Іван Татулич,  відбулася під головуванням начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Івана Луцака.
 
Засідання відбувалося за участю членів колегії Управління Держпраці.
 
Низка питань порядку денного передбачала обговорення стану виробничого травматизму у Черешському будинку-інтернаті та виконання заходів, спрямованих на поліпшення ситуації.
Адже, за словами завідувача сектору з розслідування нещасних випадків Управління Держпраці у Чернівецькій області Дмитра Стояна, лише за останні місяці у цьому соціально-медичному  закладі  мали місце два нещасні випадки, один із яких – зі смертельним наслідком.
Нагадаємо, нещасний випадок трапився у середині грудня минулого, 2015, року у приміщенні їдальні будинку-інтернату, де  велися ремонтні роботи. Молодший мед брат установи був виявлений у приміщенні їдальні з черепно-мозковою травмою,  без свідомості.
Постраждалого  оперативно доставили до районного медичного закладу. Наступного дня чоловік 1968 року народження  помер
Другий нещасний випадок, в якому постраждала медична сестра закладу, мав місце через кілька тижнів після попереднього
 
Комісіями спеціального розслідування даних нещасних випадків встановлено: травмування працівників мали місце через неналежну організацію робочого процесу керівниками установи.
Тому під час обговорення превентивних заходів , спрямованих на покращення ситуації, присутнім представникам керівництва  будинку –інтернату було вказано на беззаперечне виконання ключових завдань  у частині організації  роботи з охорони праці.
 
«Я наголошую на необхідності неухильного дотримання  вимог статті 13 Закону України «Про охорону праці» щодо забезпечення  безпечних умов праці на підприємстві, на кожному робочому місці», - наголосив у своєму виступі начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак.