(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Соціальний ролик «Легальне працевлаштування – гарантія захищеного майбутнього» транслюється в ефірі чотирьох телерадіокомпаній Буковини

14.03.2016
В ефірі місцевих телерадіокомпаній розпочалася трансляція соціального відеоролику.на тему - «Легальне працевлаштування – гарантія захищеного майбутнього».
 
Мета відеоролику: популяризація офіційного працевлаштування та формування негативного ставлення суспільства до неофіційної заробітної плати, адже проблема легалізації заробітної плати є достатньо серйозною і її вирішення є одним із першочергових завдань Держпраці України та її територіальних органів.
 
Необхідно зазначити, що вже тривалий час в Україні зберігається ситуація, коли більше 25% зайнятого населення (близько 4,5 млн. осіб) працюють без оформлення трудових відносин. У зв’язку з цим, щорічно державний бюджет та бюджет Пенсійного фонду України втрачають близько 90 мільярдів гривень.
 
Відсутність належного соціального захисту, невиплата заробленої «тіньової» заробітної плати та регресивних виплат  травмованим неоформленим працівникам спричиняє значне загострення соціального напруження в суспільстві. Отже, заходи спрямовані на легалізацію найманої праці – це не лише джерело наповнення бюджетів, а у першу чергу, -  долі людей, відновлення соціальних гарантій і прав найманих працівників.
 
З огляду на це, Державною службою України з питань праці  й був створений відеоролик на тему - «Легальне працевлаштування – гарантія захищеного майбутнього».

На Буковині трансляція відеоролику  відбувається в ефірах телеканалів: «ТВА», «ТРК «Чернівці», «Чернівецький промінь» та в ефірі Філії  «Чернівецька регіональна дирекція»  Національної телекомпанії України.