(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На засіданні обласної комісії обговорено питання погашення боргів із виплати заробітної плати

04.03.2016
Начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак взяв   участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні і майнові паї.
 
На засіданні комісії зазначалося, що в області постійно вживаються заходи організаційно-правового характеру, спрямовані на погашення боргів з виплати зарплатні.
 
За оперативними даними, станом на початок лютого 2016 року загальна сума боргу із виплати заробітної плати на 17 суб’єктах господарювання області становила 3488,9 тис. грн., у тому числі: на економічно активних підприємствах – 3446,7  тис. грн.. та на підприємствах,  де проводиться процедура банкрутства, – 42,2 тис. грн.
 
Впродовж лютого ліквідовано борги на приватному акціонерному товаристві «Авіакомпанія Буковина» – на 107 тис. грн.
Зменшення заборгованості із заробітної плати відбулося на одному економічно активному підприємстві - КП «Міжнародний аеропорт» «Чернівці» (на 41,5 тис. грн.).
 
Фахівцями Управління Держпраці у Чернівецькій області упродовж січня-лютого 2016  року проведено три перевірки додержання законодавства про працю в частині своєчасної виплати заробітної плати на трьох підприємствах-боржниках із виплати заробітної плати.
 
Минулого місяця фахівці Управління Держпраці у Чернівецькій області провели перевірки у філіях «Заставнівський райавтодор» та «Вижницький райавтодор» ДП «Чернівецький облавтодор»,  які наростили заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками порівняно з першим січнем 2016 року.

За результатами перевірок складено акти, керівникам видано приписи на усунення виявлених порушень. Матеріали перевірок на керівників-порушників направлено до суду на предмет притягнення до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.