(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Обговорення проблем охорони праці в АПК продовжили на регіональному рівні

29.02.2016
Відповідно до плану роботи Державної служби України з питань праці на 2016 рік,  24-26 лютого 2016 року у приміщенні Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області відбувся триденний семінар-нарада «Про підвищення ефективності здійснення заходів державного нагляду за станом охорони праці та промислової безпеки на підприємствах агропромислового комплексу та у соціально-культурній сфері», участь у заключній частині якого взяв Голова Служби Роман Чернега.
 
Також у заході взяли  участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства лісових ресурсів України, Федерації профспілок України, посадові особи територіальних управлінь Держпраці, представники сільськогосподарських підприємств.
 
У ході семінару-наради були обговорені питання щодо попередження виробничого травматизму, особливостей здійснення наглядової діяльності та проведення превентивних заходів органами Держпраці в агропромисловій та соціально-культурній сферах, розглянута динаміка рівня виробничого травматизму та причини його виникнення в розрізі регіонів України.
 
Під час першого дня роботи семінару-наради проведено невеликий практикум, на якому присутнім пропонувалося розв’язати ті чи інші проблемні питання, пов’язані з проведенням розслідувань.
 
У рамках програми другого та третього дня учасники заходу відвідали  Чернігівське відділення ПАТ «САН ІнБев Україна», а також ПрАТ «А/Т Тютюнову компанію «В.А.Т.-Прилуки» виробничого підрозділу «Бритіш Американ Тобакко Україна», де ознайомились із функціонуванням сучасної системи управління охороною праці відповідно до європейських стандартів під час виробничого процесу.
 
Голова Держпраці наголосив,  що подібні заходи завжди відбуваються в атмосфері плідної співпраці, тому мають ефективність та продуктивну дієвість.
 
«Якщо і керівництво, і працівники підприємств будуть відповідально і сумлінно ставитись до охорони праці на своєму робочу місці, то рівень травматизму значно зменшиться. Це, в свою чергу, надасть можливість Держпраці більше приділяти уваги превентивно-роз’яснювальній діяльності», – акцентував Роман Чернега.
 
Крім того, Голова Держпраці наголосив, що на сьогодні вже розроблено концепцію впровадження ризик-орієнтованого підходу на виробництві, що у всіх країнах ЄС є законодавчою вимогою. Також ведеться активна робота щодо адаптації нормативно-правової бази до стандартів ЄС.
 
Підсумовуючи роботу семінару-наради, очільник Служби підкреслив, що всі зусилля Держпраці спрямовані на досягнення однієї мети – збереження здоров’я і життя працівників.
 
За матеріалами сайту Держпраці України