(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Відбулася підсумкова колегія Управлінні Держпраці у Чернівецькій області

25.02.2016
Сьогодні в Управлінні Держпраці у Чернівецькій області відбулася колегія з підведення підсумків роботи відомства у минулому, 2015, році та обговорення завдань  про подальше вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки, охорони праці, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, наданні соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення у нинішньому, 2016, році. 
 
На засіданні, зокрема, начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак наголосив на тому, що впродовж минулого року  в краї спостерігалася тенденція до зростання  смертельного травматизму на виробництві.
 
У 2015 році на підприємствах Буковини загинуло 8 працівників, що на 37,5%більше, ніж у попередньому році.
 
Найбільша кількість  смертельно травмованих  - на підприємствах лісової галузі, в енергетиці, соціально-культурній сфері.
Зростання  смертельного травматизму відбулося  у Глибоцькому, Сокирянському, Хотинському, Путильському районах.
 
Водночас рівень загального травматизму в області зменшився більш, ніж  на третину. У 2015 році на виробництві зафіксовано 30 нещасних випадків (у 2014 році – 41 випадок), акцентував Іван Луцак.
 
Серед низки інших завдань, які визначали роботу Управління Держпраці в області  в минулому році, – контроль за  дотриманням законодавства про працю у частині своєчасної виплати заробітної плати, зайнятість та загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
 
Звіт за виконану роботу у своїх напрямах представили:  начальник  відділу з питань додержання  законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Галина Кушнір, начальник відділу нагляду у  будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Юрій Кудлик, завідувач сектору нагляду у машинобудуванні та енергетиці Ігор Левко,  завідувач сектору розслідування,  обліку аварій і виробничого травматизму Дмитро Стоян, завідувач сектору з питань експертизи умов праці Ярослав Савко, начальник відділу з питань гігієни праці Надія Бурла.
 
У підсумку на колегії було окреслено основні завданням для колективу Управління Держпраці у Чернівецькій області на нинішній рік.
 
Серед пріоритетів – організація низки превентивних заходів, спрямованих на поліпшення  стану промислової безпеки, охорони та гігієни праці, додержання законодавства  про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування у частині призначення , нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення.
 
Вирішено також вжити невідкладних заходів,  у тому числі, підвищення ефективності перевірок з метою запобігання смертельного травматизму на виробництві.

Посилена увага Управлінням Держпраці у Чернівецькій  області  має приділятися також зниженню рівня  заборгованості з виплати заробітної плати та нелегальної зайнятості.