(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


У першому кварталі 2011-го рівень смертельного травматизму на виробництві зріс

27.04.2011

Станом на кінець квітня (з початку року)  на підприємствах Чернівецької області сталося шість смертельних випадків, у тому числі й один груповий, через який загинуло двоє осіб.

Суттєве  зростання рівня смертельного травматизму допущено , зокрема, на підприємствах соціально-культурної сфери. 

Uруповий нещасний випадок зареєстровано на будівництві. При копанні траншеї там загинули двоє людей віком 25 та  27років.

Нещасний випадок трапився при використанні малого вантажного ліфта.

Незважаючи на вжиті заходи, особливо травмонебезпечною залишається лісова галузь області. Смертельний випадок мав місце при виконанні лісосічних робіт у Сторожинецькому районі.

Управлінням Держгірпромнагляду по Чернівецькій області проведено спеціальні розслідування подій та ретельно проаналізовано обставини та причини їх настання.

Для довідки: з метою попередження нещасних випадків за перший квартал нинішнього року управлінням проведено 313 перевірок. Здійснено 448 зупинок експлуатації обладнання та виконання робіт підвищеної небезпеки, у разі виникнення загрози здоров'ю та життю працюючих. До адміністративної відповідальності, за допущені порушення вимог чинного законодавства з охорони праці, притягнуто 141 працівника, у тому числі 56 перших керівників підприємств.