(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Зменшення заборгованості по зарплаті відбулося на одинадцяти економічно активних підприємствах Буковини

25.12.2015
Відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій, соціальних виплат, орендної плати за земельні та майнові паї.
 
Участь у роботі комісії взяла заступник начальника відділу з питань  додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області Валентина Панчишина.
 
На засіданні констатувалося:  загальна сума боргу з виплати заробітної плати на початок грудня нинішнього року становила 3410,3 тис. грн., у тому числі: на економічно активних підприємствах – 3355,7 тис. грн. та на підприємствах, де проводиться процедура банкрутства – 54,6 тис. грн.
 
Заборгованість з оплати праці працівників бюджетних установ, які фінансуються із місцевих бюджетів, відсутня.
 
Мовилося й про той факт, що впродовж грудня ліквідовано борги на таких підприємствах: дочірнє підприємство "Чернівецький облавтодор" ( на суму 125 тис. грн.), Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області ( на 97,6 тис. грн.), філії «Глибоцький райавтодор» ( на 56,8 тис. грн.), КП «Хотинтепломережа» ХМР ( на 105 тис. грн.) та на підприємстві-банкруті ТзОВ будинок торгівлі «РЯЗАНЬ» ( на 12,4 тис. грн).
 
Відбулося зменшення заборгованості із заробітної плати на одинадцяти економічно активних підприємствах краю: КП «Міжнародний аеропорт» Чернівці» (на 117,3 тис. грн.), ПАТ «Завод «Індустрія» (на 1 тис. грн.),  ПРаТ «Авіакомпанія Буковина» (на 42,6 тис. грн.), філії ДП «Облавтодор» «Чернівецька дорожньо-експлуатаційна дільниця» (на 206,8 тис. грн.), ПП «Бурак» (на 74 тис. грн.), філії «Вижницький райавтодор» (на 91,2 тис. грн.),  філії «Заставнівський райавтодор» (на 60,6 тис. грн.), філії «Новоселицький райавтодор» (на 110,3 тис. грн.), філії «Путильський райавтодор»  (на 129,6 тис. грн.), філії «Сторожинецький райавтодор» (на 153,5 тис. грн.), філії «Сокирянський райавтодор» (на 77,1 тис. грн..)

За даними, станом на завершення другої декади грудня,  загальна сума боргу з виплати зарплати в області  становить 1949,5 тисяч гривень. Це на 1460,8 тисяч  гривень, або майже на 43% менше, ніж за аналогічний період минулого  року.