(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Держгірпромнагляд здійснив перевірку стану охорони праці у сільськогосподарських підприємствах Кельменецького району

08.04.2011

У процесі проведеної перевірки у господарствах району ВИЯВЛЕНО НЕДОЛІКИ  з питань охорони праці : відсутні положенння про систему управління охороною праці, про службу охорони праці, про навчання з питань охорони праці;

відсутні комплексні заходи щодо покращення умов і безпеки праці працюючих;

несвоєчасно переглянуто  інструкції з охорони праці;

 працюючих  не забезпечено засобами індивідуального захисту і спецодягом;

 в установлені терміни  не проведено інструктажі й навчання з питань охорони праці;

відсутні накази  про створення служби охорони праці.

Окремо у господарствах виявлено наступні недоліки:

У фермерському господарстві "Еліта" відсутні комплексні заходи щодо покращення умові безпеки праці, не переглянуто в установлені терміни інструкції з охорони праці, водії  не проходили передрейсовий медичний огляд, працівники не забезпечувались спецодягом та спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту.

У фермерському господарстві "УкрАгро" головний інженер , який виконує функції служби охорони праці, не пройшов в установленому порядку навчання та перевірку знань з питань охорони праці, на підприємстві не розроблено положення про навчання з питань охорони праці, не проведено вступних інструктажів, не переглянуто в установлені терміни інструкції з охорони праці.

У ТзОВ "Кельменці-Агро" теж  не розроблено низку відповідних положень та комплексних заходів щодо покращення умов і безпеки праці, відсутня особа, відповідальна за електрогосподарство.

У ТзОВ "Дністрові роси" не розроблено програми стажування нових працівників, прийнятих на роботу, не всі тракторні причепи обладнано страхувальними ланцюгами, не поновлено знаки безпеки.

У ТзОВ "Бабинське" відсутня програма вступного інструктажу з питань охорони праці, не витримуються терміни перегляду інструкцій з охорони праці, не призначено особу, яка виконує функції служби охорони праці, відсутнє положення про її діяльність, на виробництві безпосередньо експлуатуються електрощити під напругою, відсутнє заземлення зварювального трансформатора, частина обладнання ремзони використовується з порушенням правил безпеки.

У СКГ "Бабинський" відсутній наказ про призначення осіб, відповідальних за стан охорони праці в підрозділах, керівництво господарства не пройшло в установленому порядку навчання з питань охорони праці, працюючі у свою чергу теж  не проходять усі види інструктажів з питань охорони праці, на виробництві експлуатуються відкриті електрощити , не проведено опосвідчення кран-балки, дерев'яний навіс АВМ на території зернотоку знаходиться в аварійному стані.

За результатами проведених обстежень  виявлено 72 недоліки, призупинено роботу 5 одиниць обладнання, до адміністративної відповідальності притягнуто трьох посадових осіб, керівникам зазначених підприємств видано відповідні приписи та подання.