(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Українська делегація взяла участь у міжнародних подіях на світовому ринку охорони праці

5.11.2015
Наприкінці  жовтня керівництво Держпраці на чолі з Романом Чернегою відвідали Міжнародну спеціалізовану виставку із захисту та охорони праці, засобів індивідуального захисту, промислової безпеки, виробничої медицини та гігієни праці А+А 2015, а також 34 Міжнародний конгрес з питань безпечної життєдіяльності та виробничої медицини у місті Дюссельдорф (Німеччина). 
 
На Конгресі виступили міністр праці та соціальних питань Німеччини, фахівці з питань охорони праці, керівники підприємств із новими підходами та впровадженнями.
Українська делегація вивчала досвід країн-учасниць, обмінювалася враженнями від виставки. Познайомилися з Президентом корейського Управління з охорони праці Лі Янг Суном, який презентував інноваційний підхід до питань охорони праці та висловили зацікавленість щодо співпраці.
 
Роман Чернега поділився враженнями від виставки: «Європа працює над тим, як створити найбільш комфортні умови праці, адже урівноважений працівник – запорука безпеки на виробництві. Я переконаний, що необхідно впроваджувати ризикоорієнтовані підходи. Проте, це не лише фіксація ризиків на виробництві, пов’язаних із технічними причинами нещасних випадків, а й з психологічним станом працівника. Європейські експерти сьогодні займаються питаннями зменшенням впливу особистих стресів вдома на безпеку праці на виробництві та якість роботи працівника. Ми будемо використовувати цей досвід і в Україні».
 Також на Конгресі обговорювали важливість створення єдиної бази моніторингу попередження, причин та ліквідації нещасних випадків, культуру праці та гідне робоче середовище на виробництві, сучасні підходи та можливості їх впровадження в інших країнах.
 
Довідка:

Виставка А+А 2015 – ключова професійна подія на світовому ринку охорони праці. Виставка проводиться з 1954 року, інформує спеціалістів про новітні досягнення у сфері захисту, гігієни праці та промислової безпеки. Беруть участь щороку більше 1 600 компаній із 55 країн. Включає проведення дискусійного форуму та Конгресу А+А, що зібрав у 2013 році 5500 делегатів.