(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Заміна кисневих балонів на кисневі станції у медичних закладах краю має відбуватися під дієвим контролем

25.08.2015
На цьому наголошено  на нараді  працівників територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області щодо організації виконання Плану превентивних заходів з попередження виробничого травматизму у закладах охорони здоров’я.
 
У нараді також  взяла участь та виступила  з інформацією провідний інженер обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики інженерно-технічного та фармацевтичного супроводу  закладів охорони здоров’я  Радамила Легінович.
 
Одним із питань порядку денного обговорювали  організацію попереджувальних  заходів щодо безпечного використання кисню у медичних установах області.
 
На сьогодні відповідна робота із заміни кисневих балонів на кисневі станції, які забезпечують  лікувально-профілактичні  заклади рідким киснем (кріоциліндри), завершується в обласній комунальній установі «Лікарня швидкої медичної допомоги», комунальній медичній установі «Обласна дитяча клінічна лікарня» , комунальній медичній установі «Міська дитяча клінічна лікарня», обласній комунальній установі «Обласна клінічна лікарня».
 
Планується, що дані роботи мають завершитися наприкінці третього кварталу нинішнього року.
 
Також  обговорено  організацію робіт із заміни у лікувально-профілактичних закладах опалювальних котлів, що використовують газ  на альтернативні види палива.
 
Вказано на те, що персонал, котрий  обслуговуватиме обладнання, має бути кваліфікованим, своєчасно пройти навчання  з питань охорони праці та в повному обсязі відповідати нормативним актам з охорони праці.
 

Привернуто увагу керівництва  департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, головних лікарів медичних установ регіону  на неухильному дотриманні вимог статті 13 Закону України «Про охорону праці»  щодо забезпечення безпечних  і здорових  умов праці  у кожному лікувально-профілактичному закладі, на кожному робочому місці.