(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Через ураження електрострумом на підприємствах держави за півроку постраждали 17 осіб

04.08.2015

На кінець липня на  підприємствах енергетичної галузі України сталося 20 нещасних випадків, під час яких травмовано 29 осіб, у тому числі 10 осіб зі смертельними наслідками.

Зокрема, внаслідок ураження електричним струмом сталося 6 випадків, при цьому травмовано 7 осіб, з них 4 – смертельно.

Причини нещасних випадків - недотримання допустимої відстані до струмовідних частин, що перебувають під напругою.

Більшість нещасних випадків сталися у зв’язку з  невиконанням технічних заходів, або ж з їх недостатністю, а також через недостатню кваліфікацію працівників та їхню особисту необережність.

Також щороку в інших галузях фіксуються нещасні випадки внаслідок ураження електричним струмом.

З початку року травмовано 17 осіб, у тому числі 16 – смертельно. Зокрема, до цього часу особливо небезпечними залишаються будівельні майданчики.

Основними причинами, що призвели до ураження електричним струмом на будівельних майданчиках, були: невикористання індивідуальних та колективних засобів захисту; невиконання вимог безпеки щодо організації живлення переносного електроустаткування і ручного електроінструменту, що використовуються поза приміщеннями (невикористання пристроїв захисного відключення та розподільних трансформаторів з напругою не більше 25 В); допуск до викання робіт без навчання та інструктажів з охорони праці.

Довідково: у нинішньому році в енергетичній сфері регіону  сталися два нещасні випадки, в яких  смертельно травмувалися двоє осіб.

За аналогічний період 2014 року на буковинських підприємствах галузі енергетики  нещасних випадків зафіксовано не було.