(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Держпраці активно займається вилученням нормативно-правової бази часів СРСР

10..07.2015
Під головуванням Голови Держпраці Романа Чернеги відбулось засідання робочої групи  з перегляду та вдосконалення нормативно-правових актів з питань державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства про працю, охорону та гігієну праці, а також удосконалення законодавства у цих сферах.
 
Робоча група сформована з фахівців, працівників Держпраці, громадськості, бізнесменів, які поділяються на підгрупи за професійними напрямками.
 
На розгляд робочої групи винесено 400 нормативних документів, які планується розглянути до кінця року. На сьогодні опрацьовано 249 документів, що підлягають скасування в частині зміни радянського законодавства.
 
У ході засідання вирішили схвалити внесений на розгляд робочої групи перелік нормативно-правових актів, що підлягають скасуванню, за виключенням актів у сфері будівництва, доручити робочим підгрупам до 24 липня підготувити переліки актів, що підлягають першочерговому перегляду, а також доручити робочій підгрупі у сфері будівництва доопрацювати перелік актів в межах компетенції підгрупи з урахуванням висловлених на засіданні зауважень.

“Нашим головним завдання стоїть привести чинні нормативи до вимог ЄС і до вимог внутрішнього законодавства, щоб продемонструвати ефективність нової структури, яка працює на захист інтересів працівників та над іміджем України на міжнародній арені“, – зазначив Роман Чернега.  
 
За повідомленням сайту Державної служби України з питань праці