(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


У лісовій галузі Буковини суттєво посилять контроль за дотриманням правил промислової безпеки та охорони праці

06.07.2015
Днями за ініціативи територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області,  у зв'язку зі зростанням виробничого травматизму у лісовій галузі, відбулася розширена семінар-нарада  керівників, фахівців  державних  та державних  спеціалізованих підприємств Чернівецького обласного  управління лісового та мисливського господарства. .
 
Участь у нараді взяли  директори підприємств, головні лісничі, головні інженери, інженери з охорони праці.
 
Серед основних питань порядку денного обговорювався стан промислової безпеки та охорони праці на підприємствах лісової галузі краю.
 
У своєму виступі начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак наголосив на тому факті, що лише у червні в області у лісовій галузі мали місце два нещасні випадки зі смертельними наслідками.
Так, у ДП «Карпатський держспецлісгосп» 26 червня загинув тракторист підприємства, котрий виконував трелювальні роботи, а у ДП «Путильське лісове господарство» четвертого червня стався груповий нещасний випадок зі смертельними наслідками.
Тоді в урочищі Мінти Селятинського лісництва  при звалюванні лісу внаслідок раптового пориву вітру, що викликав падіння дерев, смертельно травмувалося двоє працівників підприємства: вальник лісу та розкряжувальник деревини.
 
У ході детального обговорення причин зростання виробничого травматизму у лісовій галузі, роботу служб з охорони  праці управління та підприємств лісового господарства  області визнано недостатньою.
 
З огляду на це, впродовж першої декади липня  з робітниками лісозаготівельних бригад  підприємств, де мали місце нещасні випадки,  проведуть позачергове навчання та перевірку знань із залученням фахівців Держгірпромнагляду.
 
На всіх підприємствах, відповідно до  вимог НПАОП, з працівниками   вже проводяться позапланові інструктажі з охорони праці.
 
Водночас керівників підприємств зобов’язано посилити  контроль за додержанням  правил охорони праці, трудовою та виробничою дисципліною у колективах.
 

Особлива увага має бути звернута на дотримання технологічних процесів у лісгоспах, а також на безпечність  експлуатації  машин,  механізмів, технологічних транспортних засобів.