(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Перевірили лікувально-профілактичні заклади області, які використовують кисень

12.03.2011

У медичних установах міста та області переглянуто й доповнено інструкції з безпечної експлуатації кисневого обладнання. У Новоселицькій центральній районній лікарні, Вашківецькій районній лікарні змонтовано кисневі розподільчі пункти централізованого постачання киснем відділень лікарень. Головною медичною установою Хотинщини, міськими лікарнями №2,3,4, міською дитячою поліклінікою придбано кисневі концентратори, що дозволяє убезпечити використання кисню. 

Перевірками інспекторів управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області також установлено, що внаслідок недостатнього фінансування у минулому, 2010, році медичної галузі не влаштовано централізовано кисневе постачання лікарні швидкої медичної допомоги Чернівців, двох відділень Герцаївської та Путильської центральних районних лікарень , в яких подача кисню здійснюється із 40-літрових балонів, розташованих безпосередньо у приміщеннях закладів.

За виявлені порушення нормативних актів з охорони праці призупинено експлуатацію п'яти одиниць обладнання.

До адміністративної відповідальності притягнуто трьох посадових осіб.

Довідково: станом на початок лютого 2011 року кількість лікувально-профілактичних закладів на Буковині  становила 439. 

Кисень використовують 28 установ.

Кисневе постачання здійснюється від трьох  кисневих станцій, 32 киснево-розподільчих пунктів та 20 кисневих концентраторів, кріогенних циліндрів та іншого обладнання.