(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Безпечна експлуатація технологічних трубопроводів – необхідна умова безперебійної роботи підприємства

26.05.2015

На базі державного підприємства «Головний навчально-методичний центр» відбувся семінар-навчання з метою роз’яснення вимог нових «Правил охорони праці та безпечної експлуатації технологічних трубопроводів», які затверджені наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 24.10.2014 № 755 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України від 12.11.2014 за № 1438/26215.

Семінар було організовано для фахівців, діяльність яких пов’язана з експлуатацією  та технічним обслуговуванням технологічних трубопроводів,  здійсненням контролю за їх технічним станом.
Заняття проводилися досвідченими фахівцями-практиками підприємств України.
 
Під час проведення семінару ними були розглянуті актуальні питання щодо безпечної експлуатації та обслуговування технологічних трубопроводів: з’ясовано та висвітлено нові вимоги з охорони праці щодо безпечної експлуатації трубопроводів, а також роз’яснено нові вимоги до працівників.
 
У ході занять детально розглянули вимоги щодо контролю за параметрами технологічного середовища в трубопроводах і щоденного їх огляду, вимоги щодо випробування на міцність та щільність, вимоги щодо ремонту та модернізації (згідно з новими Правилами).
 
Окрему увагу було приділено новим вимогам безпечної експлуатації трубопроводів, які необхідно враховувати під час внесення змін до проектної документації.
 
Учасники семінару висловили побажання, аби до роботи над Правилами залучалося більше фахівців підприємств, до компетенції котрих належить експлуатація та технічне обслуговування технологічних трубопроводів.
 
У ході роботи відбувся широкий обмін думками щодо нових Правил охорони праці та висловлювалися пропозиції щодо їх раціонального використання на практиці.