(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Випадків виробничого травматизму при експлуатації об’єктів газотранспортної системи області не зареєстровано

25.05.2015

Деталі організації превентивних заходів щодо попередження виробничого травматизму під час експлуатації магістральних трубопроводів, виконання сезонних польових робіт у їх охоронних зонах  обговорено днями на нараді у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.

На початку засідання начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак зазначив, що фахівцями тер управління проведено  відповідну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання області щодо безумовного дотримання безпеки при виконання робіт в охоронних зонах.
 
У свою чергу начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці тер управління Іван Гордей наголосив на тому факті, що випадків виробничого травматизму під час експлуатації, ремонту, технічного обслуговування, діагностування обладнання та об’єктів магістральної газотранспортної системи області не зареєстровано.  
 
У ході засідання звіт про вжиті заходи щодо попередження виробничого травматизму надали фахівці Хотинського промислового майданчика Богородчанського ЛВ УМГ УМГ «Прикарпаттрансгаз».
 
Начальник газокомпресорної служби Михайло Марчак доповів: заходи, передбачені планом попереджувальних робіт, виконано в повному обсязі. Він також наголосив на тому, що працівниками підприємства проводиться систематична інформаційно-роз’яснювальна робота щодо дотримання охоронних зон при виконанні суб’єктами господарювання польових робіт.
Працівники навчені безпечним методам проведення робіт при обслуговуванні магістральних газопроводів; у повному обсязі забезпечені спецодягом та засобами індивідуального захисту, приладами вимірювання витоків газу, пристроями та інструментом.   
 
Відзначено, що між підприємством та територіальним управлінням   налагоджено роботу з оперативного обміну інформацією щодо виникнення нештатних ситуацій.   
 

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області констатують:   превентивну роботу щодо безпечної експлуатації магістральних трубопроводів, у тому числі при проведенні польових робіт, посилюватимуть.