(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Райдержадміністраціям рекомендовано інформувати тер управління щодо наявності на їх території пересувної атракціонної техніки

22.05.2015

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області відбулася нарада щодо готовності до роботи у весняно-літній період  атракціонної техніки у місцях відпочинку  та дозвілля буковинців.

Детально обговорено заходи щодо її безпечної експлуатації, а також заходи щодо безпечної експлуатації пересувних атракціонів.
 
Серед запрошених до участі у зібранні були посадові особи органів місцевого самоврядування, - фахівці профільних департаментів Чернівецької міської ради, керівники міських комунальних підприємств, на балансі яких перебуває атракціонна техніка.
 
Головував на нараді начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак.
 
Так, у ході засідання, звітуючи про готовність атракціонної техніки до експлуатації,  головний інженер Центрального парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка Олександр Самсонов ( Центральний парк Чернівців є найбільшою за територією та кількістю атракціонів відпочинковою зоною) зазначив: на території парку експлуатується 41 атракціон, у тому числі 19 підвищеної небезпеки. Проведено експертне обстеження атракціонів  підвищеної небезпеки відповідно до потреби.
 
Водночас представникам підприємств було вказано на посилення контролю щодо проведення планово-попереджувальних ремонтів атракціонної техніки та необхідність систематичного проводження з обслуговуючим персоналом протиаварійного навчання.
 
Районним державним адміністраціям, у разі виявлення на території районів пересувних атракціонів, запропоновано інформувати територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.    
Про доцільність такого кроку їх повідомлено листами.
 

Відповідний лист також направлено на адресу ПАТ «ЕК Чернівціобленерго». Ним повідомлено, зокрема, що підключення до електромереж пересувних атракціонів  працівниками енергетичної компанії може відбуватися після погодження з тер управлінням.