(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Відбулося засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення

30.04.2015
Учора, 29 квітня, у залі для селекторних нарад Чернівецької обласної державної адміністрації відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.
 
Одним із основних питань порядку денного розглядалося питання стану промислової безпеки , охорони праця та гігієни виробничого середовища у Чернівецькій області.
 
Основним доповідачем виступив начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак. Він зокрема, зауважив, що обговорення питання відбувається у рамках Тижня охорони праці й акцентував увагу на тому факті, що впродовж останніх років в краї  мала місце позитивна тенденція до зниження виробничого травматизму.
 
«На жаль останнім часом розпочався зворотній процес і кількість травмованих та загиблих на виробництві у минулому році збільшилася на 19,5 % (41 проти 33 випадків). Суттєво збільшився рівень смертельного травматизму (5 проти 3 випадків).У рази зареєстровано збільшення травматизму у соціально-культурній сфері та торгівлі, харчовій промисловості, машинобудуванні» - підкреслив Іван Луцак.
 
«Впродовж минулого року зареєстровано зростання виробничого травматизму у Вижницькому (9 проти 4), Сокирянському (5 проти 2), Сторожинецькому (2 проти 1) районах та Першотравневому (8 проти 7), Садгірському (4 проти 2) районах м. Чернівці. При цьому у Першотравневому, Вижницькому та Сторожинецькому районах допущено настання смертельних випадків» - наголосив начальник теруправління. 
 

  З огляду на вищезазначене, серед рішень, прийнятих на засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, роботу низки райдержадміністрацій, а саме Вижницького, Сокирянського, Сторожинецького та Путильського районів, виконкомів Першотравневої та Садгірської районних у м. Чернівці радах щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві визнано недостатньою.