(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


В управлінні Держгірпромнагляду по Чернівецькій області підбили підсумки роботи за минулий рік

18.02.2011
 
 
Констатовано: в області триває тенденція до зниження рівня виробничого травматизму. (Загалом в області мали місце 57 нещасних випадків на виробництві.)
Зниження кількості нещасних випадків зі смертельним наслідкам, пов’язаних з виробництвом, спостерігається на підприємствах соціально-культурної сфери та об’єктах котлонагляду, у будівельній галузі, на підприємствах енергетики..
 Разом з тим дещо зросла кількість нещасних випадків на підприємствах житлово-комунального господарства, машинобудування, у харчовій та легкій промисловості.
Зазначалося, що особливе занепокоєння викликає стан травмування працівників на підприємствах деревообробної галузі краю, у якій зареєстровано чотири випадки травмування, у тому числі один зі смертельним наслідком.
Причинами майже 80% нещасних випадків на виробництві є організаційні моменти.
Мовилося про той факт, що впродовж минулого року у показниках наглядової діяльності управління спостерігалося певне зниження. Загалом  було проведено 1199 перевірок суб’єктів господарювання та виробничих об’єктів, що на третину менше , аніж це було у попередньому, 2009, році. Рішення про заборону виробництва, призупинки експлуатації обладнання, виконання робіт приймалося посадовими особами управління у 1029 випадках. 
За порушення вимог чинного законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності було притягнуто 510 працівників, з них - 195 перших керівників. Сума штрафів за допущені порушення склала 40902 гривні.
 
 У роботі розширеного засідання ради управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області взяв участь начальник відділу організації державного нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Держгірпромнагляду України Володимир Ткачов, а також фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Чернівецькій області, посадовці відділу праці та зайнятості населення Головного управління праці та соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації, представники Чернівецької обласної ради профспілок.