(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Відбулася колегія територіального управління Держгірпромнагляду за підсумками роботи у 2014 році

20.02.2015

Сьогодні у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області відбулося засідання колегії тер управління за результатами роботи відомства у минулому, 2014, році. 

 
У ході роботи особлива увага акцентувалася на тому, що загальна кількість нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, порівняно з минулим роком у краї  збільшилася. (Загалом торік на буковинських підприємствах стався 41 нещасний випадок).
Значне збільшення травматизму зареєстровано у соціально-культурній сфері та торгівлі.
Констатувалося також, що істотно збільшився рівень смертельного виробничого травматизму (загалом п’ять випадків).
Зростання зафіксовано у лісовому господарстві, на підприємствах переробки деревини та житлово-комунального господарства.
Водночас зареєстровано зменшення смертельного травматизму у сфері енергетики.
Рівень загального травматизму знижено в гірничорудній промисловості, енергетиці, хімічній галузі, виробництві деревини.
Не зареєстровано жодного випадку травматизму на підприємствах газової промисловості, котлонагляду, інших видах транспорту, пошти та зв’язку, рибного господарства, текстильної промисловості.
 
З огляду на дані факти, основним завданням для відомства у нинішньому році залишається подальше вдосконалення державного нагляду за створенням та дотриманням безпечних та нешкідливих умов праці на підприємствах Буковини.  
 
Вирішено продовжити практику широкої просвітницької медіа-кампанії у місцевих ЗМІ щодо стану охорони праці на підприємствах регіону та рівня виробничого травматизму на них.
 
Подальша діяльність фахівців тер управління й далі має відбуватися згідно з умовами мораторію щодо проведення перевірок. Що ж до заходів забезпечення виконання функцій теруправління, то вони мають регламентуватися відповідно до Положення.
 
«Ми маємо змістити акценти з фіскальної діяльності на повноцінне й якісне впровадження повного спектру превентивних заходів», - зазначив присутній на колегії  начальник управління організації державного нагляду Держгірпромнагляду України Микола Радіонов.
 
У цьому напрямі в області має бути продовжено впровадження практики круглих столів, семінар-нарад із залученням соціальних партнерів, робочих обговорень.
 
Микола Радіонов також акцентував увагу на потребі впровадження на Буковині передових практик роботи, які з успіхом апробовані в інших територіальних управліннях Держгірпромнагляду України.