(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На відзначення 96-ї річниці Буковинського віча

03.11.2014

Представники трудових колективів територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області та Чернівецького експертно-технічного центру взяли участь в урочистостях, присвячених 96-й річниці Буковинського віча.

 На одному із центральних майданів обласного центру разом із представниками владних структур краю, духовенства, громадськості, делегатів від установ, підприємств, організацій , студентів місцевих навчальних закладів вони поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на місці історичної події.
Потім взяли участь в урочистих зборах, що відбулися у Чернівецькій обласній філармонії й долучилися до благодійної акції зі збору коштів на підтримку Української армії.
 
Довідково: подія Буковинського віча стала для краю історичною. Адже саме третього листопада 1918 року понад десять тисяч буковинців - представників міст і сіл Буковини - зібралися у Чернівцях перед магістратом (нині Чернівецькою міською радою) на Буковинське народне віче, аби сказати: «Хочемо до України».
Ухвалою рішення було проголошено воз’єднання Північної Буковини із Західно -Українською Народною Республікою та злуку з «Великою Україною».