(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


У двох трудових колективах обговорено причини настання там випадків смерті

31.10.2014

Днями у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області завершили роботу комісії зі спеціальних  розслідувань випадків зі смертельними наслідками, що мали місце у жовтні нинішнього року.

Один із них мав місце на приватному підприємстві «Ковалі» Вижницького району. Через невиконання вимог інструкцій з охорони праці та порушення технологічного процесу на підприємстві травмувався (падіння з висоти) помічник рамника. Працівник помер у медичному закладі.
Другий випадок смерті було зафіксовано у Кельменецькому професійному ліцеї. Через серцеву недостатність там померла чергова гуртожитку цього  навчального закладу.
 
За результатами розслідувань комісії розробили   відповідні заходи щодо поліпшення стану промислової безпеки та охорони праці на підприємствах.
 
Так, зокрема, посадових осіб, відповідальних за виконання робіт підвищеної небезпеки працівників на підставі окремих пунктів «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з охорони праці» зобов’язано пройти позачергове навчання з промислової безпеки та охорони праці.
 
Наголошено також на організації належного контролю щодо проходження працівниками підприємств попередніх та періодичних медичних оглядів.
 
З трудовими колективами, де трапилися випадки смерті на виробництві, фахівці територіального управління Держігрпромнагляду у Чернівецькій області провели розширені робочі наради.

На них вони детально проаналізували обставини та причини  даних  нещасних випадків та поінформували колектив про розроблені профілактичні заходи, наголосивши на неухильному виконанні вимог законодавства з охорони праці.