(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Енергетична галузь - під контролем

12.11.2010

За десять місяців нинішнього року  в енергетичній галузі Буковини фахівцями управління Держгірпромнагляду виявлено понад 700 порушень, призупинено експлуатацію 90 одиниць устаткування, машин та механізмів. За допущені порушення вимог чинного законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 56 працівників, у тому числі п'ять керівників підприємств.

При обстеженні підприємств особлива увага інспекторського складу зверталася на стан функціонування системи управління охороною праці; дотриманні безпечного виконання ремонтних, налагоджувальних та інших робіт на тепломеханічному обладнанні підприємств; застосуванні засобів індивідуального та колективного захисту; дотриманні безпеки при виконанні робіт по нарядах-допусках та за розпорядженнями  тощо.

Для довідки: минулоріч в області на підприємствах енергетики мали місце два нещасні випадки, внаслідок яких загинуло двоє осіб. Трагедії трапилися через низку організаційних причин, зокрема, відсутність належного догляду за членами бригади з боку керівника робіт та низької виробничої дисципліни.