(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Встановлюється причина смерті літнього подружжя

24.03.2014
У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області створено комісію з технічного розслідування нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу у побуті, що трапився цими вихідними на вулиці Александрі у Садгірському районі обласного центру.  
 
У повідомленні про  трагедію, в якій загинуло двоє літніх людей - жінка 1929 року народження та чоловік 1926 року народження, - серед імовірних причин вказувалося й отруєння чадним газом.
 
Дане повідомлення на аварійно-диспетчерську службу ПАТ «Чернівцігаз» надійшло від диспетчера  управління Міністерство з надзвичайних ситуацій України в Чернівецькій області.  
 
На час приїзду фахівців аварійно-диспетчерської служби, тіла покійних було знайдено у кімнаті житлового будинку, яке обігрівалося газифікованою пічкою.
 
Фахівці з’ясували, що опалювальний пристрій був обладнаний автоматикою безпеки. Тяга в димоході на той час  функціонувала нормально. Інші опалювальні пристрої в будинку не працювали. 
 
Останній повторний інструктаж з безпечного користування побутовими газовими приладами стареньким було проведено у перших числах березня 2014 року, про що свідчить відповідний запис.
 
Наразі комісія з технічного розслідування нещасного випадку, пов’язаного з використанням газу у побуті територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, розпочала роботу.

Вона й має встановити остаточні причини трагедії.