(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На Буковині перевірили стан надійності потенційно небезпечних об’єктів

01.11.2010
Фахівцями було оглянуто міський полігон твердих побутових відходів (на території загальною площею 25 га забезпечується накопичення твердих побутових відходів другої групи четвертого класу небезпеки), головну каналізаційну насосну станцію, очисні споруди каналізації, гравійно-піщану дамбу №9, захисну дамбу на річці Черемош, кріплення берега ріки Прут та підприємство нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз», яке розташоване на території Чернівецької області, зокрема, нафтоналивну естакаду «Берегомет», нафтосепараційний пункт «Берегомет» та майданчики обслуговування свердловини.
На даних дільницях утворюються відходи 2-4 класів небезпеки:  нафтошлами від зачистки резервуарів; залишки нафти, які збираються у відстійниках; тверді побутові відходи.
 
У ході роботи комісії було констатовану низку нагальних проблем області, зокрема, необхідність будівництва другої нитки напірного колектору від головної каналізаційної насосної станції до міських очисних споруд; також внаслідок зміни русла річки Прут необхідне термінове проведення робіт з берегоукріплення ГКНС. Відновлювальних робіт потребує й гравійно-піщана дамба №9 на правому березі річки Черемош. Серйозних капіталовкладень вимагає захисна дамба у селі Рівня Вижницького району та кріплення берега на річці Прут у районі Калинівського ринку Чернівців.
А на влаштування захисної дамби висотою 1,5 м та берегового кріплення довжиною 800м на річці Прут у селі Магала Новоселицького району в районі очисних споруд каналізації необхідно затратити ( за орієнтовними підрахунками) майже 7,5 мільйонів гривень.

 

 
.