(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Відбулися перевірки медичних закладів, які використовують у роботі кисень

11.03.2014
Впродовж минулого місяця в області здійснено перевірки стану охорони праці у лікувально-профілактичних закладах, які використовують кисень та посудини, що працюють під тиском.
 
Усього було охоплено перевірками вісім медичних закладів.
 
За підсумками роботи державних інспекторів територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області встановлено: у переважній більшості медичних установ створено служби охорони праці; призначено відповідальних осіб за технічний стан та безпечну експлуатацію посудин, що працюють під тиском.
 
Продовжуються роботи із заміни кисневих балонів на концентратори та криогенні установки, що значно безпечніше і для пацієнтів, і для обслуговуючого медичного персоналу.
 
Під час перевірок державними інспекторами виявлено низку порушень щодо експлуатації кисневих балонів та посудин, що працюють під тиском.
 Зокрема, в окремих лікувальних закладах відсутні дозволи на використання кисневих балонів; встановлено факти несвоєчасної повірки манометрів; не систематично проводиться знежирення кисневого обладнання.
 
Загалом у восьми перевірених установах виявлено 38 порушень. Застосовано одну штрафну санкцію. 
 
Перевірки триватимуть й надалі
 
Довідково: в області працюють 459 лікувально-профілактичних закладів, із них 28 використовують кисневі балони та установки.