(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Держгірпромнагляд спільно з органами місцевої та виконавчої влади розпочав проведення семінар-нарад з питань безпечного ведення весняно-польових робіт

10.02.2014
Одна із перших відбулася днями у залі засідань Новоселицької районної державної адміністрації та за її ініціативи. До участі у масштабному зібранні залучили керівників та фахівців сільськогосподарських та промислових підприємств району.
 
Окрім керівників та державних інспекторів територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області,  участь у форумі взяли фахівці пожежної безпеки, виробничої санітарії та безпеки дорожнього руху області.
 
Основним питанням порядку денного розглядали питання стану промислової безпеки та охорони праці в агропромисловому секторі району. Цілком актуально, адже значна частина Чернівецької області (у тому числі й Новоселицький район) спеціалізуються на виробництві й переробці сільськогосподарської продукції.
 
Під час роботи семінару фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області зазначали: впродовж минулого року в краї було проведено значну роботу з недопущення виробничого травматизму та максимального забезпечення на місцевих підприємствах безпечних і здорових умов праці.
Констатовалося, що саме минулий, 2013, рік  став роком створення безпечних умов праці на селі, тому галузі АПК на Буковині було приділено значну увагу. 
Загалом державними інспекторами тер управління було проведено 224 перевірки стану охорони праці суб’єктів господарювання галузі. При наявності порушень, що створювали загрозу життю та здоровю працюючих у 66 випадках здійснювалася призупинка робіт, або ж експлуатація обладнання підвищеної небезпеки. До адміністративної відповідальності притягнуто 132 посадові особи.
 
Учасникам семінар-наради було констатовано на тому факті, що впродовж минулого року на агропромисловому виробництві зареєстровано одинадцять нещасних випадків. Це на третину менше у порівняння з аналогічним звітнім періодом попереднього року.
Смертельних випадків у галузі АПК взагалі зареєстровано не було.
 
Загалом на сьогодні державними інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області вже розпочато інтенсивну роботу щодо організації та   проведення семінарів з дотримання правил безпечного виконання весняно-польових робіт на сільськогосподарських підприємствах та  у фермерських господарствах регіону.