(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Стан охорони праці на буковинських підприємствах висвітлять на шпальтах журналу «Охорона праці»

24.01.2014
Днями на Буковині побував власний кореспондент головного  періодичного видання Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України - «Охорона праці»   - Володимир Терещенко.
 
Під час свого творчого візиту, журналіст записав низку інтерв’ю з керівниками територіального управління   Держгірпромнагляду у Чернівецькій області та Чернівецького експертно-технічного центру, провідними державними інспекторами тер управління та керівниками інспекцій.

 
Темами інтерв’ю стали питання виробничого травматизму в області, зокрема, у лісовій галузі, безпосередня участь працівників відомств у розробці кількох муніципальних програм, зокрема, - «Програми заміни, модернізації, капітального ремонту та диспетчеризації ліфтів житлового фонду м. Чернівці на 2013-2017 роки, затвердженої рішенням 31 сесії Чернівецької міської  ради  №703 від 27.12.2012 року» та «Програми заходів щодо усунення нещільності димових та вентиляційних каналів у багатоквартирних будинках   Чернівців, обладнаних газовими проточними водонагрівачами (газовими колонками) на 2013-2015 роки».
Володимир Терещенко також мав змогу  безпосередньо відвідати підприємства краю, зокрема державне підприємство «Сторожинецький лісгосп», до складу якого десять лісництв, загальною площею у майже 40 тисяч гектарів.
Він мав розмову з керівником лісгоспу Георгієм Ротаром та головним спеціалістом з охорони праці підприємства Іваном Лазоренком.
Ще одним географічним пунктом перебування журналіста «Охорони праці» стало місто Новодністровськ, неподалік якого розташовано унікальну не лише для України, країн СНД, але й Європейського континенту - Дністровську гідроакумулюючу станцію , а також Дністровські ГЕС-1 та, ГЕС-2.
Наразі на Дністровській гідроакумулюючій станції тривають будівельні та монтажні роботи. Фахівці вже підготували до пуску другий гідроагрегат. На черзі – третій.  Перший такий механізм повністю було запущено десятого січня 2009 року.
Про хід робіт,  перспективи оснащення та роботи станції журналістському "десанту" розповів головний інженер філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС», почесний енергетик України Анатолій Жук.

Очікується, що публікації Володимира Терещенка  на сторінках журналу «Охорона праці» з’являться вже у найближчих номерах.