(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Виробничий травматизм на Буковині знизився більш, ніж на половину

20.01.2014
У минулому, 2013, році заходи державного нагляду, які здійснювали державні інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, призвели до зниження виробничого  травматизму на підприємствах краю більш, ніж на 60 % .
Для порівняння: у 2013  на виробництві травмувалося 33 осіб, тоді як у 2012 році  -  54 людини.
Смертельний виробничий травматизм  знижено  у 2 рази. Якщо у 2012 році на виробництві смертельно травмувалося шестеро осіб, то у 2013 році  -  троє.  
Зокрема, не допущено смертельного травматизму у будівельній галузі, лісовому господарстві, на підприємствах соціально-культурної сфери.
За період 2013 року теруправлінням проведено 25 всебічних перевірок суб’єктів господарювання, що складає 0,2% від загальної кількості піднаглядних суб’єктів господарювання, а також 1376 перевірок виробничих об’єктів і об’єктів спеціальних видів нагляду  - це 3,5% від загальної кількості піднаглядних об’єктів.
Під час перевірок державні інспектори виявили понад 8800 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, у 356 випадках через наявність порушень вимог безпеки призупинялося виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки . 
Із набранням чинності Закону України № 353-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення обмежень у провадженні господарської діяльності» з липня 2013 року зупинка робіт суб’єктів господарювання, а також машин та механізмів проводиться виключно через Чернівецький окружний адміністративний суд.
За чотири місяці роботи за вищевказаним Законом теруправлінням до суду скеровано шість адміністративних позовів, за якими ухвалами суду зупинено роботу  тринадцяти одиниць травмонебезпечного обладнання (котлів, тракторів, тощо).
У зв’язку з виявленими порушеннями вимог законодавства про охорону праці, до адміністративної відповідальності  за звітний період притягнуто 702 особи. При цьому, 302 штрафи накладено на перших керівників, що складає 43 % від загальної кількості накладених штрафів. Загалом сума штрафів склала майже 174 тисячі  гривень. Із них сума  адмінстягнень, накладених на перших керівників підприємств, дорівнювала  106 тисячам гривень.