(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Минулоріч у краї не зафіксовано жодної аварії, яка призвели би до припинення газопостачання населених пунктів

16.01.2014

Однак,  мали місце чотири аварії при використанні газу у побуті.

Із них два нещасні випадки сталися через вибух газу, два інших – через отруєння чадним газом.
 
Внаслідок нещасних випадків при використанні газу у побуті постраждали семеро осіб, у тому числі троє – смертельно.
 
 Для порівняння: у 2012 році у Чернівецькій області сталося три нещасних випадки через використання газу у побуті, у яких постраждали восьмеро осіб, двоє з яких загинули.
 
У 2013 році державні інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області провели чотири технічні розслідування аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті та перевірили низку організацій, які забезпечують подачу газу до осель мешканців краю.
 
При інспекторських перевірках виявлено 407 порушень, 360 із яких на сьогодні усунено. До адміністративної відповідальності притягнуто 61 посадову особу.
 
Довідково: газопостачання міст та інших населених пунктів області здійснює публічне акціонерне товариство з газопостачанню та газифікації «Чернівцігаз», яке, у свою чергу, складається з головного підприємства, восьми районних управлінь - Вижницького УГГ, Заставнівського УГГ, Кельменецького УГГ, Кіцманського УГГ, Сокирянського УГГ, Хотинського УГГ, Сторожинецького УГГ, Новоселицького УГГ, дільниць Глибоцької, Вашківської, Герцаївської та філії з реалізації скрапленого газу (ФРСГ).  
Для локалізації та ліквідації аварійних ситуацій на підприємстві функціонують 14 аварійно - диспетчерських служб.
 
Упродовж 2013 року аварій на системах газопостачання, які призвели би до припинення газопостачання населених пунктів  у краї зафіксовано не було.